Descoperire uluitoare! Virusul similar COVID-19, ținut secret șapte ani în laboratorul din Wuhan

Postat la: 06.07.2020 - 09:06

Laboratorul din Wuhan ar fi țint în secret un virus similar COVID-19, scrie G4Media. O investigație a cotidianului britanic The Times a arătat că de acest virus se știe de șapte ani.

Coronavirusul similar cu cel care declanșează boala COVID-19 a fost descoperit într-o mină de cupru, plină de lilieci și șobolani. Virusul a fost găsit după ce șase mineri s-au îmbolnăvit, iar trei dintre ei au murit. S-a întâmplat în urmă cu șapte ani.

Simptomele principale au fost identice cu cele provocate de noul coronavirus, febră mare și afecțiuni ale plămânilor. Situație care a condus la mari dificultăți de respirație. Autoritățile chineze nu au spus nimic despre virusul descoperit în urmă cu șapte ani.

Wang Yanyi, șeful institutului din Wuhan, avea să răspundă acuzațiilor care i se aduc, anume, acolo s-a fabricat virusul care a creat panică în întreaga lume. Ea spune că nimeni nu a știut că virusul COVID-19 există.

Institutul de Virusologie din oraşul Wuhan din China a fost incriminate, în mai multe rânduri, în special de Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, că virusul ucigaș a fost fabricat acolo. În replica, dar și în premieră după câteva luni de tăcere, Wang Yanyi susține că institutul deţine trei tulpini vii de coronavirus de liliac, însă niciuna nu corespunde cu tipul de coronavirus care produce boala COVID-19.

"Aceste suspiciuni sunt pură fabricaţie", avea să spună Wang Yanyi, șeful institutului din Wuhan, la televiziunea publică CGTN. „La fel ca toată lumea, noi nici nu ştiam că virusul exista", a mai spus ea. „Prin urmare, cum ar fi putut să scape din laboratorul nostru?„, s-a întrebat, retoric, șefa Institutului.

Directoarea a recunoscut însă că laboratorul „a izolat şi obţinut unele tipuri de coronavirus de la lilieci". „Avem trei tulpini vii de virus", a afirmat Wang Yanyi, precizând însă că asemănarea lor cu tipul de coronavirus care produce COVID-19 „nu este decât în proporţie de 79,8%".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu